sastanak

Zvizdić- Vučić: Opredjeljenje za mir i suradnju

asda
23.01.2017.
u 11:31

 - Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je danas da je s predsjedateljem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, koji boravi u službenoj posjeti Beogradu, naglasio da građani obje zemlje trebaju znati da su njihove zemlje opredijeljene za mir i suradnju.

- Ako kod nekoga postoji bojazan od bilo kakvog mogućeg nastavka političkih sukoba koji bi još lošije završili dat ćemo sve kako bi se ta putanja okrenula u suprotnom smjeru i da što bolje surađujemo - jasno je kazao Vučić.

Ponovio je da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, dodajući da se Srbija u tom smislu i ponaša posebno jer je vitalni interes približavanja ljudi te da se razumije da se samo tako može napredovati.

Podvukao je da je na sastanku bilo razgovora o veoma važnim pitanjima poput dostizanja većeg nivoa trgovinske razmjene kako bi obje zemlje međusobno bile prvi trgovinski partner jedna drugoj.

Srbijanski premijer kazao je i da je dogovoreno 97 posto granice, ostale su još četiri tačke o kojima će komisije dvije zemlje nastaviti razgovarati, a to su Prijeboj - Rudo, kod Bajine Bašte, Štrpci i hidroelektrana Zvornik.

Dva premijera, potvrdio je to i Zvizdić, razgovarala su o pitanjima povezanosti dvije zemlje putevima i željeznicama, a ostalo je da se utvrde trase kojima bi ti putevi išli.

Zvizić je također istaknuo da su dijalog i suradnja pravi i jedini instrument na kojem se mogu unaprijediti i međusobni odnosi, ali i odnosi u regiji, posebno jer je očuvanje mira i sigurnosti garant za ekonomski razvoj dvije zemlje.

- Ovakav način će biti u fokusu djelovanja i interesiranja - dodaje i najavio kako će u ovoj godini biti mnogo više susreta nego je bio slučaj do sada posebno zbog brojnih tema koje su važne za regiju.

Izraženo je i obostrano opredjeljenje za europski put.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije