Skopje

Zvizdić i Ivanov o bilateralnim odnosima i regionalnoj suradnji

12.03.2018.
u 16:29

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Skopju s predsjednikom Republike Makedonije Gjorgeom Ivanovim o bilateralnim odnosima i regionalnoj suradnji.

Zvizdić je rekao da je trajni prioritet vanjske politike BiH unapređenje suradnje sa susjednim državama, na osnovama zajedničkog interesa i načelima ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Izrazio je opredjeljenost BiH za rješavanje otvorenih pitanja u regiji kroz dijalog, uz poštivanje navedenih načela.

Dodao je da BiH ostaje aktivni sudionik unutar Berlinskog procesa i Zapadnobalkanske šestorke (WB6), te da prepoznaje značaj ovih inicijativa koje potiču jačanje i produbljivanje regionalne suradnje, te ubrzavanje procesa europskih integracija na zapadnom Balkanu.

Rekao je da Bosna i Hercegovina nastavlja provoditi aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje političkog dijaloga i jačaju regionalnu suradnju. 

Zaključeno je da su zajednički prosperitet, napredak i stabilnost zemalja zapadnog Balkana ključni faktori za razvoj regije. 

Sastanku je nazočila i veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić - priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?