čestitka

Zvizdić čestitao Jandrokoviću i Plenkoviću povodom predsjedavanja RH Vijećem EU

Denis Zvizdić
02.01.2020.
u 10:06

Predsjedatelj Zastupničkog doma PSBIH Denis Zvizdić uputio je čestitku predsjedniku Sabora Republike Hrvatske Gordanu Jandrokoviću i premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom preuzimanja predsjedavanja Vijećem Europske unije.

“Najiskerenije vam čestitam šestomjesečno predsjedavanje Vijećem Europske unije koje u Bosni i Hercegovini vidimo kao razdoblje snažnog reafirmiranja važnosti projekta proširenja Europske unije na prostor zapadnog Balkana, koji u strateškom, zemljopisnom, povjesnom i kulturološkom smislu pripada obitelji europskih zemalja.

Jedan od dva ključna vanjskopolitička cilja BiH jeste punopravno članstvo u EU. To je, uz NATO integracije, prioritet koji nema alternativu i koji BiH treba osigurati permanentni mir, dugoročnu stabilnost i ekonomski prosperitet.

Bosna i Hercegovina je bila, jeste i želi ostati vidljiv i pouzdan partner u procesima euroatlantskih integracija i kreiranja mira i stabilnosti u regionalnim i međunarodnim okvirima.

Imajući u vidu da je u proteklih nekoliko godina Bosna i Hercegovina  napravila značajne pomake na putu europskih integracija, očekujemo da tijekom vašeg predsjedavanja, europska orijentiranost i ostvareni napredak Bosne i Hercegovine na putu europskih integracija, bude ispravno promoviran, te da u konačnici rezultira dobivanjem statusa kandidata za Europsku uniju.

To bi bila najbolja i najkonkretnija poruka i podrška Bosni i Hercegovini i očekivanoj zajedničkoj europskoj budućnosti, i BiH, kao i čitavoj regiji.”, kaže se u čestitki Denisa Zvizdića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?