Posjeta

Zvanična posjeta delegacije Ministarstva vanjskih poslova BiH Republici Albaniji

susret
05.12.2015.
u 11:08

Zamjenik ministra vanjskih poslova i predsjedavajući Komisije za NATO-integracijski proces BiH Josip Brkić predvodio je delegaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji prilikom koje se susreo sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Selimom Belortajaom i zamjenikom ministra obrane Petro Kocijem, u Tirani, 4. prosinca 2015. godine. 

Na sastancima se razgovaralo o bilateralnim odnosima između BiH i Republike Albanije, regionalnoj suradnji i suradnji unutar procesa europskih i euroatlantskih integracija. Poseban akcent dat je aktualnim procesima NATO integracije BiH. 

Zajednička je ocjena da su bilateralni odnosi između dvije zemlje dobri uz značajne mogućnosti za njihovo daljnje unaprjeđenje naročito u ekonomskom segmentu, te da je potrebno intenzivirati i razmjene posjeta na svim nivoima.
Zamjenik ministra Brkić istaknuo je da BiH čini napore s ciljem što skorijeg aktiviranja MAP-a, te s tim u vezi, izrazio očekivanje za nastavak jače podrške Albanije u tom procesu koji općenito doprinosi stabilnosti i sigurnosti cijele regije. Podsjetio je i na učešće BiH u EU i NATO vođenim mirovnim misijama, čime je BiH pokazala da je kredibilan partner i izvoznik mira na krizna područja. 

Pozdravljeni su napori i opredijeljenost BiH euroatlantskim integracijama, te ponovljena čvrsta podrška Albanije u procesima koji nam predstoje. 

Zamjenik ministra Brkić izrazio je uvjerenje da će očekivana posjeta predsjednika Albanije Bujar Nishanija BiH krunisati vrlo dobre odnose dvije prijateljske zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije