hp mostar

Žurno organizaciju i poslovanje prilagoditi novonastaloj situaciji

09.10.2020.
u 19:32

Pandemija koronavirusa oblikovala je živote ljudi u cijelome svijetu na novi način. Svi su se morali prilagoditi novom načinu poslovanja, pa tako i poštanski operatori. HP Mostar organizacijski se prilagodio novonastaloj situaciji te je poštansku djelatnost obavljao kontinuirano tijekom cijelog vremena kada je proglašeno stanje nesreće. Poduzete su sve epidemiološke mjere koje su naložile institucije nadležne za upravljanje krizom s aspekta zaštite zdravlja djelatnika i korisnika.

Snašli se u krizi

Odmah nakon proglašenja stanja nesreće, u HP Mostar formiran je krizni stožer čiji je zadatak bio, i još je uvijek, u suradnji s Upravom Društva upravljati na dnevnoj razini kriznim situacijama koje se događaju na terenu.

Organizacijskim promjenama za sada su uspjeli ublažiti učinke koronakrize te su zadržani svi djelatnici, isplaćene pune plaće i regres. U isto vrijeme HP Mostar imao je značajne rashode glede ulaganja u zaštitna sredstva za djelatnike i dezinfekciju prostora.

Bez obzira na gubitke, HP Mostar i dalje obavlja djelatnost od općeg interesa kroz pružanje univerzalne poštanske usluge svim korisnicima pod istim uvjetima.

Nije otpušten ni jedan djelatnik, održana je tekuća likvidnost Društva i uredno su izmirene sve dospjele obveze.

U prvom polugodištu 2020. HP Mostar imao je smanjenje prihoda samo za 2,05 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a svjedoci smo padova prihoda u dvoznamenkastim postocima u različitim djelatnostima.

Rashodi u prvom polugodištu 2020. povećani su za 2,06 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine zbog značajnog povećanja troškova vezanih za zaštitu na radu, tako da je u prvom polugodištu 2020. ostvaren gubitak u poslovanju.

Osim toga, bio je blokiran i međunarodni poštanski promet, što je također prouzročilo negativan učinak na poslovanje i određene gubitke.

Nismo nezadovoljni

Iako je rezultat u prvom polugodištu 2020. negativan, kada uzmemo u obzir kompletno zatvaranje tržišta, i javnog i dijelom realnog sektora, prouzročeno pandemijom koronavirusa, Hrvatska pošta Mostar ne smije biti nezadovoljna postignutim rezultatima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije