Tužiteljstvo BiH

Županijskom tužiteljstvu vraćen predmet koji se odnosi na obitelj Sefera Halilovića

tuziteljstvo
Foto: VL FOTO
26.11.2015.
u 11:58

Nakon predmeta ''Leutar'', Tužiteljstvo BiH je u fazi prijave vratilo Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu i predmet koji se odnosi na atentat na obitelj Sefera Halilovića tijekom rata u Sarajevu, koji je tom tužiteljstvu na njihovo traženje dostavljen u svibnju 2013.godine zajedno s predmetima koji se odnose na ubojstvo Nedžada Ugljena i ''Vojnu jedinicu Ševe''.

Ovi predmeti su bili dostavljeni Tužiteljstvu BiH zbog istrage protiv više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Ureda glavne županijske tužiteljice.

Međutim, svi predmeti su vraćeni Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu, jer je, kako je navedeno u dopisu, Glavni tužilac Tužiteljstva BiH donio odluku da je predmet tih dešavanja u nadležnosti Županijskog tužiteljstva u Sarajevu.

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu, s obzirom da se svi ovi predmeti nalaze u fazi prijave (istraga nije otvorena), nema na raspolaganju nijedno pravno sredstvo kojim bi zatražilo od suda odluku koje je tužiteljstvo stvarno nadležno za postupanje u ovim predmetima.

Naime, odluku o nadležnosti može donijeti samo sud.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?