Vlada FBiH

Zulfo Robović izvršni direktor u Željeznicama, Eugen Šušak zamjenik direktora Operator-Terminali

vlada fbih
08.01.2016.
u 15:03

Data je suglasnost da se Rifat Fetić, Sanel Halilbegović i Miroslav Rozić imenuju za članove NO Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici dala Nadzornom odboru JP Željeznice Federacije BiH prethodnu suglasnost za razrješenje dosadašnjih članova Uprave zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika kapitala. Istovremeno, data je prethodna suglasnost da na ove pozicije, na razdoblje do šest mjeseci odnosno do okončanja natječajne procedure kao vršitelje dužnosti budu imenovani za v.d izvršnog direktora za poslove željezničke infrastrukture Zulfo Robović, za v.d izvršnog direktora za ekonomske poslove Ivan Brkić Ivić, za v.d izvršnog direktora za poslove razvoja i investicija Rešad Mandžo, za v.d izvršnog direktora za pravne i kadrovske poslove Rusmir Agić.  Vršitelj dužnosti izvršnog direktora za poslove željezničkog operatera bit će imenovan naknadno.

Danas je doneseno Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju predstavnika Vlade Federacije BiH u Radnu grupu Vijeća ministara kojim je, umjesto Jasenka Muharemagića, imenovan Alen Taletović.

Na današnjoj sjednici je osnovano Stručno radno tijelo Vlade FBiH kojeg čine Elmir Jahić (predsjednik), Jelena Trutina, Muamer Ćulum, Miljenko Jelić i Dijana Bukovac (članovi). Njihov zadatak je pripremanje prijedloga drugostupanjskih rješenja koja donosi Vlada FBiH, u skladu sa Zakonom o reviziji privatizacije državnog kapitala u gospodarskim društvima i bankama Federacije BiH.

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama gospodarskih društava Vlada FBiH danas je ovlastila Kenana Osmanagića (JP „Hrvatske pošte“ d.o.o. Mostar ), Samira Iskrića (RMU Banovići d.d. Banovići), Ernesta  Đonku (BH Pošta d.o.o. Sarajevo) i Esada Osmanbegovića (JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar).

Nakon razmatranja Informacije o proceduri za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH iz reda hrvatskog naroda, Vlada FBiH ostaje kod Rješenja o prijedlogu za imenovanje jednog člana ove komisije od 30. travnja 2012. godine kojim se predlaže imenovanje Sanele Pokrajčić za člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji BiH iz reda hrvatskog naroda. Premijer FBiH uputit će zahtjev predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH kojim će biti zatražena prethodna suglasnost za ovo imenovanje.

Vlada FBiH je donijela Rješenje o razrješenju Bekira Isakovića člana Upravnog odbora Fonda za studentske zajmove prije isteka mandata, na osobni zahtjev, odnosno radi podnošenja neopozive ostavke. 

Istovremeno, doneseno je Rješenje o privremenom imenovanju Jasminke Bratić za člana ovog upravnog odbora na razdoblje od najviše tri mjeseca, odnosno do isteka mandata predsjednika i članova Upravnog odbora Fonda su imenovani Rješenjem Vlade FBiH 28.3.2012. godine, u skladu s odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH.

Vlada FBiH je donijela odluke o davanju prethodnih suglasnosti Nadzornom odboru gospodarskog društva Igman d.d. Konjic za imenovanje Đahida Muratbegovića za vršitelja dužnosti direktora društva, Šaćira Herića za v.d. izvršnog direktora za Proizvodno-tehnički sektor, Miroslava Šaina za v.d. izvršnog direktora za Sektor osiguranja kvaliteta i Armina Sarajlića za v.d. izvršnog direktora za marketing, financije, pravne i opće poslove, na vremensko razdoblje do šest mjeseci.

Danas je data prethodna suglasnost na prijedlog za imenovanje članova Nadzornog odbora gospodarskog društva „PRETIS“ d.d. Vogošća i to Mehmeda Konakovića za predsjednika i Sanjina Čekića za člana ovog nadzornog odbora.

Data je prethodna suglasnost da se Rifat Fetić (predsjednik), Sanel Halilbegović i Miroslav Rozić (članovi) imenuju za članove Nadzornog odbora gospodarskog društva Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo. Nadzornom odboru Operator-Terminali d.o.o. Sarajevo data je prethodna suglasnost za donošenje Odluke o imenovanju vršitelja dužnosti Uprave ovog društva na razdoblje do šest mjeseci, odnosno do okončanja natječajne procedure, i to za direktora Džemal Bašić i zamjenika direktora Eugen Šušak.

Federalna vlada danas je donijela Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog za imenovanje Šabana Rizvića i Ekrema Čagalja za članove Nadzornog odbora gospodarskog društva „BNT-TMiH" d.d. Novi Travnik.

Data je prethodna suglasnost na prijedlog da se Zinaida Mehmedbegović-Jarebica i  Nermin lković imenuju za članove Nadzornog odbora gospodarskog društva „Tehničko-remontni zavod Hadžići“ d.d. Hadžići, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije