Split

Zovko sudjelovala na okruglom stolu o održivom turizmu u Splitsko-dalmatinskoj županiji

26.05.2023.
u 10:06

Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko sudjelovala je u Kaštel Lukšiću na okruglom stolu JU RERA SD i Europe Direct Split pod nazivom “Održivi turizam: novo doba turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji”.

Zovko je na početku rasprave pohvalila napore Vlade Republike Hrvatske i čitavog turističkog sektora u jačanju prepoznatljivosti zemlje u ostatku Europe i svijetu, ističući koliko se Hrvatska u posljednjim godinama brendirala kao poželjna, sigurna i gastronomska destinacija s izuzetnom povijesnom i kulturnom baštinom. Spomenula je i da kroz svoj rad u Europskom parlamentu veliki naglasak stavlja na promicanje kulturne i povijesne baštine Hrvatske i približavanje naših gradova europskoj publici kroz brojna predstavljanja, konferencije i okrugle stolove.

Na panel raspravi su također sudjelovali i Nada Maršić iz TZ Kaštela, ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Split Ivo Bilić, direktorica Helle Tours Kristijana Čolović i urednik Dalmatinskog portala Mate Prlić. Sudionike su također pozdravili Srećko Radnić iz JU RERA SD i Jadranka Matok Bosančić iz Grada Kaštela.

“Moramo privući naše građane, osobito mlade osobe da ostanu i svoje ideje, vještine i znanje primjene u vlastitom okruženju za održivi gospodarski i društveni napredak” – naglasila je Zovko, zaključivši kako je ključno održavati dijalog s građanima upravo kroz ovakve događaje jer se tako doprinosi donošenju odluka, smjernica i politika koje će stvoriti stvarne promjene na terenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?