zastupnica u Europskom parlamentu

Zovko razgovarala s vjerskim vođama iz Azerbajdžana

29.09.2017.
u 17:30

Na inicijativu zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko, danas je u tom parlamentu upriličen sastanak s visokim izaslanstvom vođa vjerskih zajednica iz Azerbajdžana.

U izaslanstvu predstavnika vjerskih zajednica bili su zamjenik predsjednika Odbora muslimana Kavkaza (Shia) Fuad Nurullayev, imam džamije Ilahijat (Sunni) Jeyhun Rustamov, predsjednik židovske zajednice Aleksandr Sharovsky, tajnik Ruske pravoslavne crkve u Bakuu Elnur Afandiyev, predsjednik i pastor Udruge "Riječ života" (protestantska zajednica) Rasim Khalilov, zamjenik predsjedatelja Državnog odbora za vjerske udruge Azerbajdžana Sayavush Heydarov i voditelj odjela Državnog odbora za vjerske udruge Azerbajdžana Nijat Mammadli.

Održani susret bio je prilika za razmjenu mišljenja i informacija o društvenim, političkim i vjerskim pitanjima u Azerbajdžanu i cijeloj regiji Kavkaza te o odnosima s Europskom unijom.

- Tijekom posjeta Južnom Kavkazu u svibnju ove godine, uvidjevši potrebu produbljivanja dijaloga između zajednica u tim zemljama, a potaknuta iskustvom uspješnih projekata na pomirenju kroz dijalog te iz osobnog iskustva u projektima međureligijskog dijaloga i kroz rad u UNESCO-u, odlučila sam pozvati  vjerske vođe iz Azerbajdžana koji imaju odlučujuću ulogu u promicanju dijaloga i smirivanju tenzija između društava i među državama - istaknula je zastupnica Zovko.

Sastanak je održan u sklopu aktivnosti Grupe za međureligijski i međukulturalni dijalog europskih pučana čiji je Zovko aktivni član, priopćeno je iz njezina ureda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?