rasprava o Strategiji

Zovko: Nadam se da ćemo do 2020. imati stabilnu BiH na putu ka EU

Željana Zovko
Martin Lahousse
06.02.2018.
u 19:59

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je danas, zajedno s visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini i povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, na raspravi o Strategiji proširenja EU-a na zapadni Balkan.

Zovko je u svom govoru navela kako je nakon 15 godina od održavanja Solunskog summita ovo veliki emotivni događaj kako za čitav Zapadni Balkan tako i za Bosnu i Hercegovinu te je istaknula kako se nada da će se u toj zemlji ove godine dogoditi velike promjene isključivo na nalaženju jednog velikog kompromisa koji će zemlju izvući iz ćorsokaka u koji je upala i da će krenuti putem integracija kao front runner, priopćeno je iz Europske pučke stranke.

- Godina 2025. je stavljena kao limit za sve zemlje Zapadnog Balkana. Limita nema za zemlje. Limita ima samo za ljude, a u ljudskim glavama se rađa ili mir ili se rađa rat. Pozdravljam ono što je rekao povjerenik Hahn - mi izvozimo stabilnost da ne bi uvozili nestabilnost -  rekla je Zovko te je navela kako se raduje što će se i u Zagrebu 2020. godine održati Summit zemalja EU-a i država zapadnog Balkana.

- Nadam se da ćemo do tada imati stabilnu Bosnu i Hercegovinu na putu ka Europskoj uniji i da ćemo imati mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu jer bez toga ostavljamo ovaj prostor silama koje su već prisutne tamo i na žalost već duže vremena rade mimo kontrole -  zaključila je Zovko na kraju svog govora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije