savjeti

Znate li što u perilicu ide zakopčano, a što otkopčano?

perilica
23.12.2019.
u 20:43

Vjerojatno većina vas kod stavljanja odjeće u perilicu rublja vodi računa da slučajno ne pomiješa bijeli i šareni veš, a ne razmišljate treba li neki komad odjeće staviti zakopčan ili otkopčan. Faktor donosi nekoliko savjeta.

- Odjeća sa zatvaračem se prije stavljanja u perilicu mora zakopčati jer ukoliko se ubaci otkopčana može ošteti drugu odjeću i izgrebati vrata perilice. Zbog svega i proizvođači perilica za rublje u uputama za korištenje preporučuju da se zatvarači zatvore prije pranja.

Što se tiče odjeće s dugmadima (košulje, bluze, haljine) njih treba prati otkopčane, jer zakopčana dugmad ne samo da se mogu isčupati, nego i razderati tkaninu na mjestu gdje je prišivena.

Odjeća koja se kopča kukicama (grudnjaci) se može zakačiti na druge komade odjeće u perilici i one osjetljivije razderati, a pletivu izvući niti. Takvu odjeću ne možete niti zakopčati prije pranja jer slabo drže, i otkopčat će se. Zato te predmete perite odvojene, u platnenoj vrećici - tako bi grudnjake trebalo i inače prati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije