KORISNO

Znate li što sve možete sa sodom bikarbonom? Ovih će 5 stvari besprijekorno očistiti

02.08.2022.
u 14:14

Mnoga područja u kući mogu se jednostavno i brzo očistiti s malo sode bikarbone

Poznato je da je soda bikarbona odlična za čišćenje i rješavanje neugodnih mirisa, a može otopiti masnoću i prljavštinu i ukloniti tvrdokorne mrlje bez ostavljanja ogrebotina na površinama. Također, može se koristiti i u kombinaciji s bijelim octom, stvarajući reakciju koja može rastvoriti masnoću i druge naslage. Stručnjaci su podijelili svoje savjete što se sve i kako može očistiti sodom bikarbonom, piše Express. 

Odčepite odvode  

Prema stručnjacima iz The Sprucea soda bikarbona, bijeli ocat i vruća voda mogu biti brzo rješenje za uklanjanje neželjenih blokada u odvodu. U odvod prvo pustite vruću vodu te zatim naspite pola čaše sode bikarbone i pustite da stoji barem petnaest minuta. Zatim dodajte šalicu bijelog octa i na kraju isperite tako što ćete dodati još vruće vode.  

Očistite perilicu posuđa 

Dodajte dvije šalice bijelog octa u čistu zdjelu ili mjernu posudu. Stavite je na gornju policu, a zatim pokrenite perilicu kroz ciklus s toplom vodom. Ocat će pomoći u ispiranju masnoća i prljavštine, a smanjit će i mirise. Posljednji korak čišćenja perilice posuđa uključuje ispiranje sodom bikarbonom. Jednu šalicu sode bikarbone pospite po dnu perilice posuđa, a zatim pokrenite još jedan ciklus s toplom vodom. 

Uklonite neugodne mirise iz hladnjaka 

Uzmite malu posudu i dodajte u nju malo sode bikarbone. Stavite posudu nepokrivenu u hladnjak i ostavite preko noći da djeluje. Soda bikarbona ima svojstva upijanja mirisa i tako ćete se riješiti svih neugodnih mirisa. 

Očistite vrata tuš-kabine  

Pomiješajte pola šalice sode bikarbone s vodom kako biste dobili gustu pastu. Utrljajte pastu na vrata tuš kabine rukom ili neabrazivnom spužvom. Zatim isperite pastu bijelim octom i nakon toga isperite čistom vodom i ispolirajte mekom krpom od mikrovlakana. 

Očistite zagorene tave  

Dno tave posipajte sodom bikarbonom te je zatim prelijte vrućim octom koji ste prethodno zagrijali u mikrovalnoj pećnici. Pustite da stoji barem trideset minuta te zatim izribajte i operite kao i inače. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?