VRLO JEDNOSTAVNO

Znate li kako se riješiti svrbeža od uboda komaraca? Banana je pravo rješenje

22.02.2020.
u 13:15

Jedna majka tvrdi kako je pronašla odličan, ali malo bizaran način kako zaustaviti svrbež od uboda komarca, a za njega je potrebna samo jedna namirnica.

Carmelle Pietsch iz Australije rekla je kako joj kora od banane pomaže u rješavanju svrbeži od uboda komaraca, a koristi ga i na svojoj djeci. "Samo ogulite bananu i unutarnjom stranom kore prijeđite preko uboda nekoliko puta", rekla je u objavi na društvenim mrežama. "Svrbež nestaje u sekundi, a više nema onog: 'Mama, svrbi me."

Ljudi na društvenim mrežama bili su oduševljeni njenim trikom, piše Daily Mail. "Uopće nisam znala. Komarci me vole i ubodi mi postanu stvarno užasni. Morat ću ovo probati idući put", glasio je jedan komentar. Jedna majka rekla je kako ju kćer napadaju komarci: "Nema veze koliko spreja potrošimo na nju, uvijek je sva izbodena. Ovo ćemo isprobati idući put."

 

 

Web stranice za suzbijanje štetočina potvrdili su njenu tvrdnju te sastavili popis nekoliko prirodnih načina za smanjivanje svrbeža, a među njima su led i aloe vera. Tvrde kako se to događa zbog prirodnih ulja koja se nalaze u kori banane.Liječnik za prirodnu medicinu i lijekove, Dr Axe, rekao je da su istraživanja već pokazala da banana pomaže: "Luk i banana mogu pomoći kod svrbeža, samo korom banane ili lukom direktno prijeđite preko uboda."

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije