Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku

Ako nemate prikladan prostor za spremanje krumpira, ovaj trik riješit će problem prebrzog klijanja.
06. kolovoza 2020. u 08:09 0 komentara 1133 prikaza
Foto: shutterstock

Krumpir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus. No postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Sve što trebate napraviti je u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to na samu sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Budući da jabuke također uzrokuju prebrzo sazrijevanje voća i povrća, čuvanje jabuka dalje od njih dobro je i za vaše druge proizvode.

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica, čak i nakon osam tjedana, u usporedbi s krumpirom pohranjenim bez jabuke; oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda." Zato dodajte jabuku i spremite svoj krumpir.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.