HRVATSKI IZBORNIK

Zlatka Dalića pitali bi li volio Srbe u dodatnim kvalifikacijama, ovo je njegov odgovor

14.10.2021.
u 15:45

- Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija

Ne izbori li hrvatska nogometna reprezentacija izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, ići će u dodatne kvalifikacije. A tamo bi mogla igrati sa Srbijom koja bi u skupini s Portugalom također mogla biti drugoplasirana.

A što o mogućem susretu Hrvatske i Srbije u borbi za Katar kaže naš izbornik Zlatko Dalić?

- Idemo prvo razmišljati kako da odemo izravno. Nas čeka utakmica s Maltom u gostima, pa s Rusijom kod kuće i s dvije pobjede želimo se izravno plasirati na SP. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija - rekao je Dalić za Informer, a prenosi Mozzartsport. Prokomentirao je i reprezentaciju Srbije. - Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha europskog nogometa i ne bi bilo lako pobijediti ih. Baraž je kompliciran sve staje u dvije utakmice i zbog toga je ogroman pritisak... Strogo nogometno gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu... Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč s Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvaliteta vaših igrača nije nikad bila sporna, a sad je s Piksijem (izbornik Dragan Stojković) sve došlo na svoje. Ne vjerujem da bi ikome bilo drago da igra sa Srbijom.

Tko mu se najviše sviđa u srpskoj reprezentaciji?

- Neka to bude Aleksandar Mitrović. U odličnoj je formi, daje golove u kontinuitetu. Stoper Matija Nastasić odlično izgleda na terenu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije