TRADICIONALNI RECEPT

ZIMNICA: Pripremite kisele paprike za tren i bez konzervansa!

20.09.2021.
u 09:51

Mnogima omiljena zimska salata!

5 kg paradajz paprika različitih boja, mogu i zelene rog paprike

2 l bijelog alkoholnog octa

2 l vode

200 ml ulja

250 g šećera

50 g soli

1 žlica papra u zrnu

2-3 režnja češnjaka

Priprema:

Paprike operite, prepolovite i očistite od koštica. Zakuhajte mješavinu octa i vode, dodajte sol, šećer, papar u zrnu i očišćeni češnjak pa zagrijavajte do vrenja, miješajući da se sol i šećer otope. Nakon što tekućina zakuha, ostavite da kuha otprilike minutu pa oprezno spustite u nju desetak polovica paprika. Pričekajte da se tekućina ponovno ugrije i netom prije nego što ponovo počne kuhati, paprike izvadite šupljikavom žlicom i stavljajte ih u pripremljene, oprane, sterilizirane i vruće teglice.

Teglice oprezno, da se ne opečete, lagano protresite, udarite njima nježno o složenu krpu na radnoj površini, da se paprike slegnu i lakše rasporede u teglu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve paprike.

Kad potrošite sve paprike, izvadite češnjak iz tekućine i još toplom zalijte paprike gotovo do vrha. Poklopite ih, ali poklopce nemojte zavrtati ili ih samo poklopite privremeno malim tanjurima i ostavite preko noći da vidite koliko će tekućine popiti.

Idući dan ponovno ugrijte preostalu tekućinu ako vam je ostala ili napravite novu, dotočite ponovno do vrha i zatvorite teglice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?