JEDNOSTAVNO I JEFTINO

Zimi vam se na prozorima skupljaju kapljice vode? Evo kako i s čim to možete riješiti

prozor, kapljice
shutterstock
14.12.2022.
u 17:10

Među savjetima u jednoj Facebook grupi o tome kako se riješiti vlage koja se nakuplja na prozorskom staklu u stanovima u kojima se preko zime grije našao se i ovaj prijedlog

Budući da je zimi velika razlika između vanjske i temperature u domovima, često se događa da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzirana para. Jednostavno, kad vlaga u zraku dođe do hladnog stakla pretvori se u tekući oblik, odnosno kapi.

Ako se ta vlaga na vašim prozorima skuplja često, to bi moglo dovesti do nakupljanja vlage u prostoru i plijesni na prozorima, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja, pa vrijedi iskušati trik koji je jednoj korisnici Facebooka dala gospođa Hinch, pravog imena Sophie Hinchcliffe. 

- Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mome stanu i mislim da je to vrlo loše, a kupnja odvlaživača zraka baš za svaku sobu financijski mi nije isplativa - napisala je žena o svom problemu. Mnogi su se javili s komentarima, no jedna je žena ponudila vrlo zanimljivo rješenje:

- U staru čarapu ili platnenu vrećicu nasipajte malo pijeska za mačji wc i postavite na prozorsku dasku. Rješenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a doista pomaže - odgovorila je Linda, kazavši kako njena obitelj istu metodu koristi i u staroj kamp prikolici preko zime, prenosi The Sun. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?