značajan iskorak

Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

19.09.2017.
u 17:45

Željeznice FBiH su napravile još jedan značajan iskorak u svojoj poslovnoj politici. Djelujući u okviru međunarodne željezničke unije na prezentaciji transportnih mogućnosti, ŽFBiH su pružile podršku gospodarskim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH.

Naime, Željeznice FBiH su organizirale prevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Geteborg u Švedskoj, a za potrebe bh. tvrtke Mucic@company. Prve dvije kompozicije vlaka sa po 15 vagona su otpremljene 09. i 13. rujna 2017.godine. Danas, 19. rujna 2017. godine planirana je otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od cca 2.000 tona.

Daljnja realizacija prijevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacijske aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba.

Osim ŽFBiH u organizaciju ovog prevoza na transportnoj udaljenosti od 2.270 kilometara uključeno je 7 nacionalnih željezničkih tvrtki i brodska tvrtka za prevoz voza trajektom. Švedska željeznička nacionalna tvrtka je nova na listi željezničkih tvrtki u Europi koja u organizaciji prijevoza ostvaruje poslovnu suradnju sa ŽFBiH. Rijetke su zemlje, odnosno licencirane željezničke tvrtke ostale s kojima ŽFBiH nije ostvarila ugovornu ili izvršnu suradnju iz zajedničkog međunarodnog robnog prometa.

Ovim želimo poslati poruku svim potencijalnim korisnicima da Željeznice FBiH raspolažu potrebnim transportnim i stručnim resursima za realizaciju zahtjevnih transportnih projekata.

Željeznice FBiH će kao pouzdan partner svim zainteresiranim domaćim i međunarodnim korisnicima nastaviti pružati usluge, te kao regionalni lider u transportu roba, intezivirati aktivnosti kako bi se još aktivnije uključila na europsko transportno tržište, priopćeno je iz Željeznica FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?