Reagiranje

Željeznice FBiH nisu za sebe izjavile da su rupa bez dna i neprofitabilno poduzeće

zeljeznice
21.07.2016.
u 16:16

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine reagirale su na "tendenciozno i zlonamjerno pisanjepisanje medija", odnosno na objavljeno priopćenje Željeznica FBiH o puštanju Talgo vlakova. Reagiranje Željeznica FBiH objavljujemo u cijelosti:

"Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine neprijatno su iznenađene neprofesionalnom i tendencioznom uređivačkom politikom koju pokazujete pišući o Željeznicama FBiH. Vrhunac neprofesionalnosti postigli ste jučer u tekstu objavljenom pod naslovom „Informacije o puštanju Talgo vlakova su preoptimistične. Mi smo u dugovima do grla“. (http://poskok.info/wp/zeljeznice-fbih-informacije-o- pustanju-talgo- vlakova-su- preoptimisticne-mi- smo-u- dugovima-do- grla/;https://www.vecernji.ba/informacije-o- pustanju-talgo- vlakova-su- preoptimisticnemi-smo- u-dugovima- do-grla- 1100707;http://www.pogled.ba/clanak/zeljeznice-fbih- informacije-o- pustanju-talgo- vlakova-su-preoptimisticne-mi- smo-u- dugovima-do- grla/92907;http://www.mostar-info.com/index.php/86- vijesti/85441-%E2%80%8B%C5%BEeljeznice- fbih-informacije-o- pu%C5%A1tanju-%E2%80%98talgo%E2%80%99- vlakova-su- preoptimisti%C4%8Dne-mi- smo-u- dugovima-do- grla)

Radi se o priopćenju za javnost kojeg su Željeznice FBiH poslale svim medijima 19.07. 2016. godine, i koje ste vi objavili pod citiranim i isforsiranim naslovom, i u kojem ste umetnuli dvije rečenice: „Željeznice FBiH, rupa su bez dna u federalnom proračunu. I njih nitko ne želi privatizirati niti hoće jer nisu profitabilan biznis“.

Dalje citirate navode iz priopćenja Željeznica FBiH i dovodite čitatelje u zabunu da su same Željeznice FBiH za sebe izjavile da su rupa bez dna i neprofitabilno poduzeće. To nije točno! To je vaša umetnuta konstrukcija u službenom priopćenju za javnost Željeznica FBiH kojom dovodite javnost u zabludu!

Ovaj vaš postupak do sad nije viđen u novinarskoj profesiji i vrhunac je neprofesionalnosti, pristrasnosti i tendencioznosti kojom obmanjujete javnost nanoseći štetu Željeznicama FBiH.

Zbog toga insistiramo da ovo naše reagiranje objavite u cjelosti i ubuduće izvještavate korektno i poštujući kodekse novinarske profesije. U suprotnom, Željeznice FBiH će iskoristiti sva zakonom dozvoljena sredstva da bi se zaštitila od vašeg nekorektnog, zlonamjernog i štetnog izvještavanja.

O sadržaju ovog pisma upoznato je i Vijeće za tisak u BiH", Služba za odnose s javnošću ŽFBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?