budućnost zemalja Zapadnog Balkana

Željana Zovko u Parlamentu EU: Što je s BiH, koja je najkrhkija u cijeloj regiji?

22.01.2020.
u 08:39

Na sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta na kojoj se jučer prvenstveno  razgovaralo o "istočnom partnerstvu" bilo je govora i o Bosni i Heregovini.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman predstavio je pitanja iz područja europskih vanjskih poslova, koja će biti prioritet za vrijeme hrvatskog predsjedavanja Vijećem Europske unije.

Željana Zovko (HDZ), zamjenica koordinatora Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP), pitala je ministra kako vidi blisku budućnost zemalja Zapadnog Balkana. Ona je upitala "što je s Bosnom i Hercegovinom, koja je najkrhkija država u cijeloj regiji".

"Hoće li neke od glavnih preporuka iz rezolucija Europskog parlamenta biti tema razgovora za vrijeme hrvatskog predsjedavanja, kao na primjer, potreba za europskim rješenjima i pravnim presedanima u pitanjima ustavnog uređenja", upitala je Zovko, prenosi Klix.ba. 

Nadalje ona postavila pitanje ministru hoće li Hrvatska iskoristiti glavne preporuke iz rezolucija Europskog parlamenta kako bi pomogla da se poboljša bliska budućnost zemalja Zapadnog Balkana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?