istraživanje pokazalo

Želite li skinuti kilograme ovo je vrijeme u koje morate jesti

Getty Images
03.12.2019.
u 16:45

Svi žele izgubiti na težini i zdravo se hraniti. Prema novom istraživanju, ključ uspjeha leži u vremenu kada jedete određene obroke. Otkrijte kada je najbolje vrijeme za doručak, ručak i večeru.

Znanstvenici ističu da je najbolje vrijeme za doručak malo poslije sedam ujutro, a idealno vrijeme je sedam sati i 11 minuta. Ručak je bolje jesti u razdoblju između 12:30 i 13 sati, a idealno vrijeme je 12:38, piše ljepotaizdravlje.hr. 

Večera nakon 19 sati može biti pogubna za dijetu i mršavljenje, a najbolje je večerati u 18:30 sati, dok je idealno vrijeme 18:14 sati.

Istraživanje je pokazalo da čak 84 posto ispitanika smatra da je vrijeme za obroke presudno za gubitak kilograma, dok 76 posto kaže da je doručak najvažniji obrok tijekom dana te pomaže unijeti manje količine kalorija u organizam.

Šest od deset ispitanika zaključuje da preskakanje bilo kojeg obroka otežava gubitak kilograma. Istraživanje pokazuje da bi se oni koji žele smršavjeti trebali pridržavati starog pravila: Doručak jedite kao kralj, ručak kao princ, a večeru kao siromah.

Rezultati istraživanja pokazuju da su četiri sata, u razdoblju od 18 do 22 ključna, jer upravo u to vrijeme smo najskloniji grijesima i može nam se dogoditi da pojedemo ono što ne bi trebalo, i to u većim količinama.

Tri glavna obroka u toku dana trebala bi imati između 400 i 600 kalorija. U kasnijim satima tijekom jutra i poslijepodnevnim satima može se konzumirati užina s niskim postotkom masti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?