SJAJNA IDEJA

Želite li da vam cvijeće dulje traje? Isprobajte jednostavan trik uz koji će biti svježe tjednima!

16.02.2022.
u 15:19

Ako želite da vaše cvijeće traje dulje od tjedan dana, uzmite u obzir ovaj pametni trik

Korisnici društvenih mreža tjednima dijele nevjerojatan trik za održavanje cvijeća svježim i mirišljavim duže pomoću nekoliko kovanica. U Facebook grupi Mrs Hinch Cleaning Tips, mnogi korisnici podijelili su kako je trik pomogao njihovim buketima da ostanu živi dulje nego inače.

Dakle, kako piše The Sun, ako želite da cvijeće traje dulje od tjedan dana, uzmite u obzir ovaj pametni trik. Naime, sve što trebate napraviti je u vazu sa cvijećem dodati nekoliko bakrenih kovanica.

No, što znanost kaže o triku s novčićem i djeluje li doista kako bi cvijeće duže ostalo svježe? Prema stručnjacima, bakreni novčići djeluju kao antimikrobno sredstvo. 

"Rezano cvijeće počinje propadati gotovo trenutno. Zrak i bakterije mogu začepiti male pore krvožilnog sustava biljaka, sprječavajući distribuciju vitalne vode i hrane oko cvijeća te oni počinju venuti. Dakle, smanjenjem mikroorganizama u vodi trebali biste moći produžiti život svog cvijeća, a bakar u kovanicama mogao bi ubiti bakterije", objasnili su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?