ukusno

Želite hrskav, ali kremast pečeni krumpir? Napravite malu, ali važnu promjenu u pripremi

Pixabay
02.07.2020.
u 07:28

Samo jedna promjena u pripremi krumpira za pečenje popravit će njegov okus.

Dolaskom toplog i sunčanog vremena, započela je i sezona roštiljanja. Uz meso, na roštilju je odlično ispeći i povrće, poput tikvica, paprike, ali i krumpira. Pečenje krumpira na roštilju jednostavan je način za ukusno i hrskavo jelo, ali jedan korak u pripremi iznimno je važan kako bi takvo i bilo.

Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira je što njihova unutrašnjost ostane sirova, dok se izvana skroz speče, ali postoji jednostavan način kako ćete to promijeniti, prenosi Real Simple.

Prije pečenje krumpira, trebali biste ih skuhati, ali samo do pola.

Krumpiri su gusti i puni škrobi, što znači da ako ih ne skuhate do kraja, bit će nejestivi. Ako krumpir na početku prokuhate, iznutra će vam biti kremast i mekan, a izvana pečen i hrskav.

Kuhanje prije pečenje također će skratiti vrijeme samog pečenje, jer pečenje sirovog krumpira na roštilju može dugo trajati. Uz to, kuhanje u slanoj vodi pomaže krumpiru da bolje prihvati sve začine u svoju unutrašnjost i dobije bolji okus.

Kako pripremiti krumpir za pečenje?

U jednoj posudi zagrijte dobro posoljenu vodu, sve dok ne zakipi. Zatim u nju dodajte ploške krumpira ili cijeli krumpir. Kuhajte ih dok lagano ne omekšaju, oko 10 minuta. Trebali biste ih s lakoćom upiknuti na vilicu, ali ne skuhati do kraja.

Ocijedite ih i ohladite te pustite da se osuše od vode. Prije pečenje, začinite ih željenim začinima te stavite na pečenje oko pet minuta. Obavezno ih na pola okrenite na drugu stranu. Krumpir će tako biti smeđ i hrskav, ali i mekan i ukusan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?