mostarska udruga "neretva"

Pomažu umirovljenicima kako bi i oni osjetili toplinu blagdana

umirovljenici
Foto: Vecernji.ba
16.12.2016.
u 10:22

Nije bitno koliko je tko star, već kako tko stari, a mi želimo svima omogućiti da sretno stare, da kroz naša druženja i aktivnosti zaborave na sve zdravstvene, obiteljske ili druge poteškoće, rekao nam je Stojan Livaja, predsjednik Upravnoga vijeća Udruge umirovljenika “Neretva”. - Cilj naše udruge je pomoć, bilo da se radi o moralnoj ili materijalnoj, a u skladu s tim i ove godine organiziramo darivanje svojih najpotrebitijih članova, kazao je predsjednik udruge Tomislav Primorac.

Darivanje potrebitih

Udruga umirovljenika “Neretva” predblagdansko vrijeme već 10 godina obilježava brojnim aktivnostima, a zahvaljujući donacijama građana te jednoj do dvije marke koliko svaki umirovljenik mjesečno plaća članstvo, za ovaj Božić podijelili su 2600 KM za 130 najugroženijih i najpotrebitijih umirovljenika. - Teško je u ovim uvjetima doći do donacija, ali još ima dobrih ljudi spremnih pomoći. Nastojimo za sve blagdane, Božić, Bajram ili Uskrs, darivati članove s 30 KM kako bismo im osigurali dio potrepština za proslavu, rekao je predsjednik udruge Primorac. Briga o umirovljenicima njihov je primaran zadatak, pa su baš kao i prošle godine poklon-bonom od 50 KM darivali jednu od najstarijih članova udruge. Zajedno sa Stojanom Livajom te predstavnicom Ankicom Lovrić posjetili smo 88-godišnju gospođu Jelu Knezović kojoj je uručen bon. Gospođa Knezović članica je udruge “Neretva” od samog osnutka. Unatoč poteškoćama s nogom, rekla nam je kako će i ove godine za Božić rado “sukati” pite jer joj kupovne kore nisu ni približno ukusne. U posjetu smo doznali da gospođa ima sestru stariju, koja je napunila 102. godine, a kaže kako se njihov recept za dugovječnost krije u dobrim genima.

Izleti, domjenci, aktivnosti

- Zamislite kad odete nakon 40 godina rada u mirovinu, onda prođe 20 ili više godina, obitelj vas pomalo zaboravi. Možete zamisliti kako su sretni naši članovi kad dođemo, a novčana pomoć manje je bitna, rekao je Primorac. Udruga se trudi svoje članove držati aktivnima, pa se organiziraju izleti u BiH i Hrvatskoj, domjenci u povodu blagdana, Dana žena, i drugih te različite aktivnosti za umirovljenike. - Nekad nam je dovoljan samo osmijeh da se osjećamo bolje, stoga nastojimo što češće organizirati druženja. Također, želimo dati do znanja da možemo još uvijek nešto ponuditi i pomoći za ljepši suživot svima, istaknuo je Livaja te dodao: - Iduće godine imamo namjeru stupiti u kontakt s direktorom Parkova te pokušati dogovoriti da naši članovi dobiju sredstva, odnosno alat i sve potrebno kako bismo uredili jedan ili više parkova u Mostaru, ovisno koliko nam odobre. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?