MATE RIMAC:

Želim dovesti druge proizvođače automobila u Hrvatsku, teško se boriti sam

17.03.2018.
u 10:13

Rimac kaže kako je najveći problem u Hrvatskoj za poslodavce 'visoki porezni razredi za plaće radnika na kvalitetnim radnim mjestima'

Želim pomoći Hrvatskoj da dovedemo druge proizvođače automobila tu - da skupa guramo fakultete, da guramo državu u pravom smjeru. Kad si sam teško se boriti. Pitam se što bi bilo da sam otišao van - možda bi bio deset puta veći, a možda me ne bi bilo – kazao je gostujući u Dnevniku HRT-a Mate Rimac koji je nedavno na sajmu automobila u Ženevi oduševio svojim električnim automobilom C-Two. 

Rekao je i kako je najveći problem u Hrvatskoj za poslodavce 'visoki porezni razredi za plaće radnika na kvalitetnim radnim mjestima'.

Komentirao je i najavljeno ulaganje od 5 milijuna eura u tvornicu baterija u Kini. Dio novca osigurava i kineska vlada, a Kina je, kaže, najveće tržište električnih automobila i autobusa jer se tamošnja vlada opredijelila za taj put.

– Prije sedam godina bio sam sam u garaži, a danas nas je 350 u dvije tvrtke. Imamo ljude iz 25 zemalja, na što sam posebno ponosan. Od početka nam je bio cilj da se to može postići ovdje - da se otvaraju vrhunska radna mjesta. Želimo se širiti, imamo urede u Osijeku i Splitu i tražimo lokacije za novi pogon – rekao je.



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije