zzo hnž

Zdravstvu dodatnih 9 milijuna KM

02.01.2018.
u 09:14

Institucijama koje su ove godine dobrim poslovanjem ostvarile suficit pridružio se i Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije. Izmjenama i dopunama financijskog plana Zavoda za 2017. godinu (rebalans) ostvaren je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 9,642.000 KM. Uzimajući u obzir financijsku situaciju zdravstvenih ustanova i položaj zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u te potrebu stalnog poboljšanja kvalitete usluga zdravstvene zaštite, članovi Upravnog vijeća i ravnatelj Zavoda Rade Bošnjak ocijenili su kako je ostvareni višak sredstava najpotrebnije usmjeriti ugovornim zdravstvenim ustanovama. Stoga je prošlog tjedna donesena odluka da se višak sredstava rasporedi zdravstvenim institucijama u županiji.

Svima dodatna sredstva

- Novac će dobiti svi, od bolnica koje djeluju na prostoru županije, do domova zdravlja u općinama HNŽ-a. Na menadžmentu tih institucija je odlučiti kako će novac biti utrošen. ZZO HNŽ-a je za iduću godinu planirao sredstva koja su veća za 7,63 posto u odnosu na ovu i sigurno je kako će ona biti uložena u poboljšanje pozicije naših osiguranika, ali i povećanje sredstava zdravstvenim institucijama - rekli su jučer za Večernji list iz ZZO-a HNŽ-a.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije