KOLAPS

Zdravstvenom sustavu SŽ-a nedostaje skoro 30 milijuna maraka

bolnica
Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
20.02.2014.
u 09:59

Gubitak je nastao prekomjernim propisivanjem lijekova na recept, enormnim kapitalnim ulaganjima, povećanjem troškova plata po osnovu broja zaposlenih, kao i troškova na ime naknada za rad svih komisija...

Krajnje je sporan opstanak sarajevskog, ali i zdravstvenog sustava u Federaciji BiH /FBiH/ i potrebna je žestoka borba protiv sistemske korupcije, farmaceutske i zdravstvene mafije, izjavio je novoimenovani direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje /ZZO/ Sarajevske županije Kenan Crnkić.

Crnkić je poručio da ova borba počinje iz Sarajevske županije, a stručni timovi ZZO SŽ-a već su na terenu. 

"Nakon detaljnih analiza utvrdili smo ukupan akumulirani deficit ZZO SŽ-a od 28.460.786 KM. Gubitak je nastao prekomjernim propisivanjem lijekova na recept, enormnim kapitalnim ulaganjima, povećanjem troškova plata po osnovu broja zaposlenih, kao i troškova na ime naknada za rad svih komisija...", naveo je Crnkić. 

On ističe da je šokiran zatečenim stanjem i dodaje da, ako ovaj negativni trend bude nastavljen, ZZO SŽ-a već polovico iduće godine imati će ozbiljan problem, ne samo sa solventnošću u smislu iskazanih gubitaka, nego i sa likvidnošću u smislu ispunjavanja preuzetih obveza, pišu federalni mediji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije