Ratko Perić

Zbog samovolje velikih treći narod u BiH nema svoj entitet

Ratko Perić
18.10.2015.
u 16:48

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić govorio je u svojoj propovijedi upućenoj studentima i mladima o nepravdi u današnjem svijetu, zlouporabi logike i izvrtanju matematike. U dijelu svoje propovijedi osvrnuo se i na stanje i događanja u BiH, gdje se dotakao brojnih nelogičnosti.

– Po slobodnoj samovolji tri je jednako dva. To jest, tri konstitutivna naroda trebala bi po razumu i matematici imati tri entiteta. Ali kako vlada samovolja velikih, onda treći narod u BiH nema entiteta. Onda je od jednoga naroda anektiran, a iz drugoga eliminiran. Taj aksiom političkog bespravlja, a ne razumne matematike u nas je na snazi 20 godina. Ovo prvo što sam rekao traje već 70 godina i može biti još 70 godina dok ne dođe do prevratanja gdje oni koji su poraženi budu pobjednici, poručio je biskup Perić, prenosi Prvi.tv.

– Ako čovjek ne želi ni logiku ni matematiku ulazi u šipražje nerazuma, zaključio je Perić govoreći velikom broju nazočnih studenata i mladih. Na ovaj način Perić je poslao jasnu poruku o tome što misli kako treba ustrojiti BiH, te kako vidi trenutno stanje.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
22:55 18.10.2015.

Pericu okreni se crkvi jer otkada hodze,popovi kardinali I ostali vjerski sluzbenici sjede u parlamentima I saborima ovaj narod je u sve tezoj situaciji,a vama je sve bolje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?