Krizni stožer TŽ

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izdano nekoliko preporuka u TŽ

EPA/ilustracija
20.06.2020.
u 10:55

Krizni stožer preporučuje građanima da izbjegavaju okupljanja na otvorenom ili u zatvorenom prostoru iznad 50 osoba, te da bez obzira na broj osoba tijekom eventualnih okupljanja u zatvorenom prostoru, građani obvezno nose zaštitne maske i održavaju socijalnu distancu

Zbog povećanog broja osoba zaraženih koronavirusom, te znatno pogoršane epidemiološke situacije na području Tuzlanske županije Krizni stožer Ministarstva zdravstva TŽ u subotu je donio nekoliko preporuka za građane, kao i gospodarske subjekte.

Cilj je zajednički, preventivno i prije svega odgovornim ponašanjem pokušati spriječiti ponovno uvođenje restriktivnih mjera, javlja Anadolija. 

S tim u vezi, Krizni stožer preporučuje građanima Tuzlanske županije da izbjegavaju okupljanja na otvorenom ili u zatvorenom prostoru iznad 50 osoba, te da bez obzira na broj osoba tijekom eventualnih okupljanja u zatvorenom prostoru, građani obvezno nose zaštitne maske i održavaju socijalnu distancu.

Pravnim i fizičkim osobama i subjektima, udruženjima, i slično, se preporuča izbjegavati organizaciju manifestacija i druga okupljanja koji u trenutnoj situaciji predstavljaju izuzetan epidemiološki rizik.

Ugostiteljskim objektima se preporuča pružanje usluga u baštama uz strogo pridržavanje preporučenih mjera socijalne distance.

Također, preporuča se MUP-u TŽ, kao i Županijskoj upravi za inspekcijske poslove da nastave s pojačanom kontrolom provođenja preporučenih mjera, te kontrolom osoba koje se nalaze u samoizolaciji.

- Poštivani građani Tuzlanske županije, pozivamo vas da se strogo pridržavate preporučenih mjera i preporuka, a sve s ciljem smanjenja broja oboljelih i poboljšanja higijensko-epidemiološke situacije na području županije - istaknuto je na kraju iz Kriznog stožera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?