ŠTETNIJE OD CIGARETA

Zbog plus size modela mnogi debljinu smatraju normalnom i poželjnom, a to je opasno

Shutterstock
03.07.2019.
u 14:50

Dok se promovira debljina kao poželjan izgled tijela, pretilost će i dalje rasti.

Pretilost je veliki problem u današnjem svijetu. Zbog nezdrave hrane, kao i užurbanog načina života pretilost je veći uzrok različitih vrsta raka od cigareta. 

Debljina uzrokuje rak probavnog sustava, jetre, bubrega, ali i jajnika. Iako cigarete također izazivaju nekoliko vrsta raka, broj pušača se smanjuje, dok se broj pretilih osoba povećava, a ovom problemu se ne nadzire rješenje. Jedno od desetero djece u dobi od pet godina je pretilo, jednako kao što je i svako peto dijete pretilo u dobi od 11 godina, piše Daily Mail.

Michelle Mitchell, izvršna direktorica organizacije za istraživanje raka u Velikoj Britaniji rekla je: "Znanstvenici su do sada otkrili kako pretilost uzrokuje 13 različitih vrsta raka, ali ne zna se točno zašto. Potrebno je napraviti još istraživanja kako bi se otkrio pravi razlog." U zadnje vrijeme u središtu je i body positive pokret koji bitno utječe i na samu pretilost. Sve je više influencerica koje su plus size modeli pa se debljina smatra normalnom, čak i poželjnom.

Dok se promovira debljina kao poželjan izgled tijela, pretilost će i dalje rasti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?