PAZITE

Zbog ovoga nikada ne biste trebali ići u krevet ljuti

Thinkstock
25.09.2017.
u 11:34

Novo istraživanje koje su proveli znanstvenici s državnog Sveučilišta Iowa, zaključili su odlazak na spavanje dok ste ljuti može poremetiti vaš ritam spavanja. A to nije nimalo dobro jer utječe na zdravlje.

Postoji jedno uvriježeno pravilo - nemojte nikada odlaziti u krevet - ljuti.  I nije to samo uzrečica ili " biser mudrosti" koje se mnogi drže bezveze, to ima znanstvenu opravdanost.  

Novo istraživanje koje su proveli znanstvenici s državnog Sveučilišta Iowa, zaključili su odlazak na spavanje dok ste ljuti može poremetiti vaš ritam spavanja.  A to nije nimalo dobro jer utječe na zdravlje.

Nedostatak sna ili poremećeni ritam spavanja može uzrokovati razne psihičke probleme, uzrokovati nakupljanje neželjenih kilograma, utjecati na promjene raspoloženja i smanjiti produktivnost na poslu. Psiholozi su pratli navike spavanja 436 volontera koji su i ispunili upitnike o kvaliteti njihova sna kada zaspu ljutiti. 

Ako ste općenito osoba koja ja često ljutita, veća je vjerojatnost da ćete imati dugoročne poremećaje sna, navodi se u zaključcima psihologa.  To je zanimljivo jer su prethodna istraživanja pokazala kako nedostatak sna zapravo vodi do neraspoloženja i ljude čini nervoznijima zbog čega se lakše naljute.

Istraživači vjeruju kako odlazak na spavanje dok ste ljuti onemogućava da lagano zaspite već će vas držati budnima jer se ne mogu opustiti, a tada je i povećana srčana aktivnost koja otežava da utonete u san.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?