novac do gsm licencije uložen u asfalt

Završeni projekti iz 2017. u Mostaru, Stocu, Posušju...

24.02.2019.
u 20:00

Vlada Federacije BiH na nedavno održanoj sjednici usvojila je odluku o prijenosu okončanih projekata tijekom 2018. godine na provoditelje iz programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licencije za Federaciju BiH, piše Večernji list BiH. Radi se o nizu projekata koji su bili od velike važnosti za lokalne zajednice, a koji su konačno završeni tijekom prošle godine.

Tako je, primjerice, u Mostaru kroz ovaj projekt rekonstruirana Ulica kralja Tvrtka od Rondoa do Ulice kralja Domagoja, a vrijednost radova bila je 250.000 maraka.

Provoditelj je bio Grad Mostar. Završen je i projekt sanacije i rekonstrukcija prometnica u Livnu, ukupne vrijednosti od 150.000 maraka. Za isti projekt u Čitluku osigurano je 200.000 maraka, Busovači 100.000 maraka, Orašju 100.000 maraka, Fojnici 98.604 marke, Posušju 101.192 marke, Žepču 100.000 maraka i općini Stolac 99.984 marke.

U dokumentima, koje je usvojila Vlada Federacije BiH, ne navodi se koje su točno prometnice sanirane iz ovih sredstava. - Navedeni provoditelji okončanih projekata obavljaju sve aktivnosti preuzimanja okončanih projekata s pravom uknjižbe istih u svoju knjigovodstvenu evidenciju te će pristupiti daljnjem upravljanju i održavanju navedenih projekata. Preostala neutrošena sredstva od navedenih okončanih projekata u iznosu od 8403,89 maraka iz programa kapitalnog transfera utvrđenog izmjenom proračuna za 2017. godinu preusmjeravaju se za bankarske troškove i troškove monitoringa izvedenih radova - navodi se u dokumentima koje je nedavno usvojila Vlada FBiH.

Treba napomenuti kako ovi projekti još nisu završeni u nekim općinama kao što je Tuzla ili Lukavac, pa se s razlogom postavlja pitanje kako je moguće da projekti još nisu provedeni iako se radi o sredstvima iz 2017. godine. I to je jedan od pokazatelja kako funkcioniraju lokalne vlasti u nekim sredinama i kako su potrebne godine za projekte koji su trebali biti realizirani još prije godinu dana. S druge strane, iz Federacije su poručili kako ovi projekti pokazuju da se više razine vlasti ipak brinu o lokalnim zajednicama te su najavili kako će se slične aktivnosti nastaviti i ove godine.

Dodali su kako sve razine vlasti trebaju ulagati zajedničke napore kako bi stanovnici ove zemlje u konačnici imali bolje uvjete za svakodnevni život te kako bi se standard društva u kojem žive podigao na jednu veću razinu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?