Herceg s Jerkićem

Završena obnova i dogradnja Općinskog suda u Čitluku, stvoreni preduvjeti za početak rada

herceg
16.09.2016.
u 16:46

''Okončanjem projekta dogradnje i rekonstruiranja zgrade Općinskog suda u Čitluku te osiguranjem inicijalnih sredstva u iznosu 342.400 KM za plaće i materijalne troškove uposlenih u Sudu stvoreni su potrebni preduvjeti za početak rada Suda'', kazao je Herceg

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg održao je danas sastanak s Ivom Jerkićem, načelnikom općine Čitluk i Admirom Suljagićem, direktorom Tajništva i predstavnicima Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se na poseban način razgovaralo o početku rada Općinskog suda Čitluk, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Herceg je izrazio zadovoljstvo okončanjem projekta dogradnje i rekonstruiranja zgrade Općinskog suda u Čitluku, kao i završetkom postupka izbora predsjednice, čime se pokazala sinergija rada državne, županijske i općinske razine vlasti.

''Okončanjem projekta dogradnje i rekonstruiranja zgrade Općinskog suda u Čitluku, za koji je iz Proračuna HNŽ izdvojeno više od 450.000 KM, te osiguranjem inicijalnih sredstva u iznosu 342.400 KM za plaće i materijalne troškove uposlenih u Sudu stvoreni su potrebni preduvjeti za početak rada Suda. Također, stvaraju se uvjeti za brže rješavanje predmeta'', kazao je Herceg, dodajući kako je Vlada Hercegovačko–neretvanske županije i na taj način pokazala kako uistinu skrbi o potrebama jedinica lokalne samouprave.

Admir Suljagić, direktor Tajništva izrazio je zadovoljstvo do sada provedenim aktivnostima, kazavši kako će Čitluk dobiti suvremenu zgradu suda, a građani Čitluka ubuduće će u svojoj Općini rješavati predmete zbog kojih su do sada morali putovati u Mostar.

Načelnik Jerkić upoznao je nazočne kako će se 26. rujna 2016. godine svečano obilježiti završetak radova na zgradi i preseljenje Zemljišno-knjižnog ureda u nove prostorije.

Budući je u razgovoru istaknuta i potreba tehničkog opremanja Suda, predsjednik Herceg kazao je kako će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, u što kraćem vremenskom roku, osigurati potrebna sredstva za nabavu informatičke opreme, ističe se u priopćenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?