Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zavod MIO osigurao 230.000 maraka za liječenje i rehabilitaciju umirovljenika

19. srpnja 2017. u 16:12 0 komentara 64 prikaza

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje u 2017. godini osigurao je od 230.000 maraka za liječenje i rehabilitaciju umirovljenika. Direktor Federalnog zavoda MIO Zijad Krnjić, predsjednik Saveza umirovljenika FBiH Mehmedalija Rapa i predsjednik Saveza županijskih udruga umirovljenika Ivan Kožul potpisali su u srijedu u Sarajevu, uz prethodno dobivenu suglasnost Vlade FBiH, sporazum o kriteriju utroška i načinu realizacije dodijeljenih sredstava za liječenje i rehabilitaciju umirovljenika.

Sporazumom je definirano da će spomenute umirovljeničke udruge vršiti odabir medicinskih ustanova u kojima će se vršiti liječenje i rehabilitacija, utvrditi kriterije po kojima će umirovljenici biti upućivani na liječenje, a po dostavljenim dokazima o izvršenju usluge, Federalni zavod će udrugama prebacivati sredstva kojima će plaćati navedene račune.

Očekuje se, a na temelju dosadašnjih iskustava, da će udruge, zahvaljujući odobrenim sredstvima Federalnog zavoda, na liječenje i rehabilitaciju do kraja godine uputiti oko 600 umirovljenika, priopćeno je iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.