INTERVJU: Vilim Primorac

Zaustavili smo negativan trend poslovanja, HT je u plusu u 2016.

14.09.2016.
u 07:00

Stabilizacija poslovanja, smanjivanje troškova, razvoj novih usluga... To su poslovi kojima je okupirana Uprava Hrvatskog telekoma iz Mostara koja pokušava ispraviti sve grijehe ranijih čelnika ove kompanije, koja je zbog višegodišnjeg zanemarivanja, lošeg poslovanja i neulaganja u razvoj dovedena u poziciju da joj je ozbiljno narušeno funkcioniranje. Dio toga je istaknut i u revizijskome izvješću za prošlu godinu, ali i podacima o poslovanju u prvih šest mjeseci. Predsjednik Uprave HT-a Mostar najavljuje daljnje mjere za konsolidiranje poslovanja poduzeća, ali i iskorake u sve snažnijoj utrci s konkurencijom.

Večernji list BiH: U proteklim tjednima mediji su izvijestili o rezultatima poslovanja za prvih 6 mjeseci 2016., gdje je zabilježen određen negativan rezultat. Kakav je vaš pogled na ključna kretanja koja definiraju poslovanje HT-a Eronet i sektora u cjelini, kao i rezultate u dosadašnjem dijelu godine?

- Na početku bih naglasio kako su, prema prvim preliminarnim rezultatima za prvih osam mjeseci 2016. godine, vidljivi znakovi stabilizacije i unapređenja poslovanja te se, prema nedavno načinjenim izvješćima, neto dobit kreće na razinama od 2 milijuna KM. Dakle, iako su mjesečni i tromjesečni rezultati poslovanja podložni cikličnim kretanjima, mogu ustvrditi da se, unatoč brojnim vanjskim ograničenjima i izazovima s kojima se suočava telekomunikacijski sektor, uz naslijeđeno stanje tvrtke iz prethodnih razdoblja, vide znakovi poboljšanja, s pripadajućim prihodima HT-a Eronet, koji premašuju planirane vrijednosti. S druge strane, razborito i odmjereno upravljanje troškovima rezultiralo je njihovom ukupnom vrijednošću ispod planiranog iznosa...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?