iduća sjednica najvjerojatnije za sedam dana

Zastupnički dom prekinuo sjednicu, idućeg tjedna očitovanje o zakonu o MIO

ssdsd
14.03.2017.
u 20:58

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić izvijestio je zastupnike da se na današnjoj sjednici ne mogu izjasniti o podnesenim amandmanima na predloženi Zakon o mirovinsko- invalidskom osiguranju i na izmjene i dopune Zakona o radu dok o tome ne zauzmu stav nadležna radna tijela i Zakonodavno- pravna komisija ovog doma.

- To je odlučio Kolegij doma što je u skladu s Poslovnikom - rekao je Mušić, dodajući da će iduća sjednica najvjerovatnije biti održana za sedam dana.

Ukupno je 91 amandman podnesen na Prijedlog zakona o MIO, a sedam na izmjene i dopune Zakona o radu.

Ranije, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača izjavio je Feni da predloženi koeficijent za izračunavanje visine budućih mirovina iznosi 13,6.

-  Dodatni izračuni kažu da je 13,6 gornji limit održivosti prema GDP-u od 2,4. U slučaju povećanja GDP-a od 3,4 ili 3,5, dvije godine uzastopno, koeficijent od 14,3 mogao bi biti održiv. Međutim, u ovom trenutku nije realan - kaže Drljača.

Naglasio je i to da izmjene i dopune Zakona o radu potrebne kako bi se ovo zakonsko rješenje poboljšalo i učinilo praktičnijim.

Nakon navedene odluke Kolegija sjednica Zastupničkom doma je prekinuta, na kojoj je ostalo da zastupnici razmatraju Izvještaj o radu Vlade FBiH za prošlu godinu, Nacrt Programa rada Zastupničkog doma Parlamenta FBiH za 2017. godinu, te izvještaj o prošlogodišnjem radu i financijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije