dogovori

Zastupnički dom potvrdit će Zvizdića, kreće državna vlast

pbih
10.02.2015.
u 09:05

Predsjedništvo BiH je na izvanrednoj sjednici donijelo odluku o imenovanju dr. Denisa Zvizdića za predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Dostavlja se Povjerenstvu

Odluka o imenovanju će se dostaviti Povjerenstvu za pripremu izbora Vijeća ministara Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u dalju proceduru. Dr. Denis Zvizdić, kandidat SDA, je rođen 1964. u Sarajevu. Doktor je tehničkih znanosti (arhitektura i urbanizam) i izvanredni je profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Obavljao je dužnost premijera Sarajevske županije, predsjedatelja Skupštine Sarajevske županije i predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Ovim korakom je ispoštovan dogovor koji su partneri na razini Federacije BiH imali, prije svega SDA i HDZ BiH, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, a to je da čim se riješi imenovanje predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, što je uvjet i za imenovanje Vlade FBiH, bit će i imenovan mandatar za sastav Vijeća ministara BiH. Dogovor da se ova dva procesa odvijaju paralelno su ispoštovana. Čim je izabran Marinko Čavara za novog predsjednika Federacije BiH, održana je izvanredna sjednica Predsjedništva s jednom točkom - imenovanje Denisa Zvizdića. Za srijedu, 11. veljače, je sazvana 6. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Iako na dnevnom redu za sada nema točke oko mandatara za sastav novog Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, doznajemo kako je izvjesno da se ta točka uvrsti na samoj sjednici...

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije