DO KADA???
Povratak na članak

Zašto građani BiH šute?

Prema podacima udruženja potrošača, mjesečna primanja većine građana u BiH iznose od 200 do 600 KM, dok su mjesečna primanja velikog broja umirovljenika ispod 300 KM

Komentari 2

Avatar Izdajnik
Izdajnik
12:28 06.01.2014.

Zaista u BiH nema volje. Nema snage nema kulture borbe za bolje pravednije..kad bi to neko uradio umjesto nas..kad bi se izborio i trazio..kad bi svi imali mirovine..a nista nebi radili..kad bi..dobro je mir je nepuca ce..a i kad sese puca nepuca u mom gradu a kad puca u mom gradu sakrijem se..a napreduju lopovi kupuju..znam ih. Nemaju ni srednju skolu..ma nema veze nedira mene..a koja si ti stranka moj susjed ne uclanio djete u mladez hdz neka je. Nek se nadje a vode nemamo. Neki politicki spor..nemogu se dogovoriti..smece stoji..opet je. Neki praznik..fakultet je zavrsio moj prijatelj nazvao. Njegov kum profesora a sad prijatelj naziva profesora.pregled kod doktora sam sredio da necekam..sto da cekam na red..kako kaze moj kum i ja da sam direktot prbo bi tebe postavio..dobro je nepuca se..pisite novinari vi ste savjest vi zovite u boj skinite dresove vicite sa krovova ja nemam svoj radio svoju televiziju sve ima cijenu koja je vasa??

VL
BO
BOSPOS
18:36 07.01.2014.

Zasto gradjani BIH sute? To je mozda i najveca zagonetka u BiH. Vjerovatno se nece nikad dobiti odgovor na neka pitanja. Previse je komplicirano i prljavo politicko stanje u BiH. Ta mocvara je toliko mutna da ne znas gdje jojjoj je pocetak ili kraj. Ne zna se takodjer tko skim suradjuje, ali se zna tko pravi smicalice na stetu svojih gradjana a u korist svojeg dzepa, partije i rodbine. Cesto se pitam da li gradjani BiH poznaju svoju prava u „demokratskoj drzavi“? Mozda se previse dugo zivjelo pod komunistickim rezimom koji im je ta ista prava brutalno oduzimao i gusio slobodnu misao, ali još vise djelovanje? Je li ostao taj strah od vlasti kojoj se ne smije protiviti , pa se preko oceva prenosi na slijedece generacije? Sto to roditelji uce svoju djecu ? Jel ih uce da budu samostalni, cvrsti u svojem stavu i razmisljanju, nebitno kakvo ono bilo; ili ih uce da pognu glavu, saviju kicmu i da se pomire sa situacijom koja ih okruzuje, te da sluze vlasti koja im oduzima bas sve temelje i prava za normalan zivot? Zasto se prava SNAGA NARODA vidi tek kad im je zivot ugrozen (slucaj rata), a sad kad su polugladni i bez perspektive, svi sute? Kad ce narod skupit hrabrost, te gordo stati i reci STOP, DOSTA JE! Za ove koji vjeruju da BOG vidi sve i samo se na to oslanjaju i uzdaju treba reći: „Vjeruj , ali i poduzmi nesto“. Da, vidi on sve, ali on nece pomoci ako ti sebi sam ne zelis pomoci. Ja osobno sam vec skoro 7 godina u Austriji i radim u svojoj (medicinskoj) struci za što sam se u BiH i skolovao. Otiso sam ponajvise iz razloga sto nism mogao zamisliti prodati sebe i svoj obraz za radno mjesto, jer time bih izgubio i SLOBODU. Ako se pitate dali sam sretan sto sam otisao iz svoje Posavine – NISAM, ALI SAM SLOBODAN.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.