Federalna vlada

Zaštita i uređenje povijesnog gradskog područja Počitelj

09.05.2018.
u 13:17

Federalna vlada na današnjoj sjednici u Mostaru utvrdila je Prijedlog odluke o donošenju Regulacijskog plana povijesnog gradskog područja Počitelj za razdoblje od deset godina od dana usvajanja.

Opći ciljevi u gospodarenju prostorom obuhvaćaju oživotvorenje svih europskih i svjetskih vrijednosti, kao i očuvanje prostornih specifičnosti Federacije BiH, Hercegovačko-neretvanske županije i općine Čapljina, izvijestili su iz Vlade FBiH.

Ciljevi su usmjereni ka zadovoljenju potreba stanovništva u oblasti ljudskih prava uopće, posebno u multietničkim sredinama, i očuvanju prirodnih vrijednosti s prepoznatljivim ambijentom, kao i dostupnosti materijalnih resursa, dobara i obrazovanja znanstvenih i kulturnih dostignuća, te zdravstvene i socijalne zaštite.

U Vladi ističu kako je među posebnim ciljevima Plana su zaštita i uređenje povijesnog gradskog područja Počitelj u cilju razvoja lokalne zajednice općine Čapljina, Hercegovačko-neretvanske županije, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Jedan od bitnih ciljeva je uređenje obalnog pojasa rijeke Neretve u prostornom obuhvatu Regulacijskog plana povijesnog gradskog područja Počitelja na osnovu kriterija zaštite i visokih standarda oblikovanja pejzaža, što uključuje i sprječavanje plavnog vala, kao i moguće prirodne katastrofe.

Namjera je i racionalno korištenje prostora prema njegovoj prirodnoj podobnosti i mogućnosti uređenja koje osiguravaju održivi razvoj lokalne zajednice, općine Čapljina, Hercegovačko-neretvanske županije, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?