Nove provokacije bez odgovora vlasti

Zastava islamističke organizacije postavljena u hrvatsko selo kod Tuzle

Foto: Vecernji.ba
27.05.2017.
u 07:00

Nepoznata osoba, ili više njih, istaknula je zastavu radikalnoga muslimanskog pokreta u većinski hrvatskoj mjesnoj zajednici Ljubače kod Tuzle, što je pojačalo uznemirenje tamošnjih Hrvata nakon što je na mjesnoj školi ispisan natpis terorističke organizacije “ISIL”, a ranije su slične zastave postavljane i u naselju Husino. Kako su za Večernjak potvrdili mještani koji su i poslali prijeporne fotografije, zastava je postavljena u noći s četvrtka na petak ispred jedne napuštene privatne kuće koja se nalazi nedaleko od katoličke crkve i u središtu toga većinski hrvatskoga mjesta. Na tome jarbolu je prije nekoliko godina postavljena ratna zastava bošnjačke Armije BiH, zbog čega su stanovnici također prosvjedovali, ali je policija ocijenila kako ta zastava nije prijeporna.

Poruka sa škole

“Ova nova zastava nas je iskreno prepala. Kada smo vidjeli da više ne visi rasparana zastava Armije BiH, nego neka crna zastava, uvukao se neki nemir”, rekao je za Večernjak jedan od mještana...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?