Nina Stojanov s bloga Dalmatian Things With Nina s nama je podijelila odličnu poslasticu koju danas možete isprobati jer nema boljeg načina za zasladiti neradni dan! Riječ je o Souffle cheesecakeu, kolaču kojeg Nina opisuje kao novu, preukusnu slasticu jedostavnu za pripremiti, piše Diva.
U nastavku pronađite što vam je potrebno od namirnica, a mi ćemo samo dodati - u slast!
Sastojci:
- 3 jaja
- 180 ml mlijeka
- 50 g glatkog brašna
- 50 g šečera
- 200 g kremastog svježjeg sira
- Sok pola limuna
- 50 g maslaca sobne temperature
Sastojci za preljev:
- džem od kupine, Nina koristi onaj od Dida Bože
Upute:
Bjelanjke odvojite od žumanjka, pa ih u posebnu posudu stavite u hladnjak. Žumanjke pjenasto umutite.
Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, sok od limuna i na posljetku brašno. Sve skupa dobro izmješajte, pa dodajte kremasti svježji sir.
Izvadite bjelanjke iz hladnjaka pa mu dodajte šećer. Izradite sve skupa u čvrsti snijeg.
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
Smjesi od žumanjka dodajte jednu po jednu žlicu snijega od bjelanjaka pa promiješajte.
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
Nakon što ste sve skupa sjedinili, pripremite svoj kalup. Ja sam koristila okrugli kalup od 18 cm.
Na dno kalupa položite papir za pečenje.
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
Sada uzmite još jedan papir za pečenje i obložite unutrašnjost kalupa, kao na slici.
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
Trebat će vam još aluminijska folija i dublja tepsija za peći.
Pripremljen kalup ćete umotati u aluminijsku foliju kao na slici.
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
Ulijte smjesu u kalup.
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
Kalupom dva, tri puta lupite o radnu površinu kako bi mjehurići zraka izašli.
Kalup sa smjesom stavite u dublji lim za pečenje, i ulijte vode otprilike do ispod sredine kalupa.
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA
Na ovaj način će vam se Souffle cheesecake ravnomjerno peći. Pecite na 170 °c stupnjeva oko 40 minuta. Nakon što je pečen, budite oprezni kada ga vadite iz pećnice zbog vode u kojoj ste ga pekli.Kalup izvadite iz vode i ostavite ga 15 minuta da odmori.
Nakon toga, odstranite kalup, i izvadite cheesecake. Pospite ga sa šećerom u prahu. Džem od kupina, rastopite na parnoj kupelji i prelijte svoj kolač. Možete ga koristiti i kao umak!
FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA