JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU

Zasladite si dan: Imamo recept za najukusniji 'fluffy' cheesecake za koji će se tražiti komad više

11.06.2020.
u 17:19

Nina Stojanov s bloga Dalmatian Things With Nina s nama je podijelila odličnu poslasticu koju danas možete isprobati jer nema boljeg načina za zasladiti neradni dan! Riječ je o Souffle cheesecakeu, kolaču kojeg Nina opisuje kao novu, preukusnu slasticu jedostavnu za pripremiti, piše Diva. 

U nastavku pronađite što vam je potrebno od namirnica, a mi ćemo samo dodati - u slast!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • 50 g glatkog brašna
  • 50 g šečera
  • 200 g kremastog svježjeg sira
  • Sok pola limuna
  • 50 g maslaca sobne temperature

Sastojci za preljev:

  • džem od kupine, Nina koristi onaj od Dida Bože

Upute:

Bjelanjke odvojite od žumanjka, pa ih u posebnu posudu stavite u hladnjak. Žumanjke pjenasto umutite.

Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, sok od limuna i na posljetku brašno. Sve skupa dobro izmješajte, pa dodajte kremasti svježji sir.

Izvadite bjelanjke iz hladnjaka pa mu dodajte šećer. Izradite sve skupa u čvrsti snijeg.

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Smjesi od žumanjka dodajte jednu po jednu žlicu snijega od bjelanjaka pa promiješajte.

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Nakon što ste sve skupa sjedinili, pripremite svoj kalup. Ja sam koristila okrugli kalup od 18 cm.

Na dno kalupa položite papir za pečenje.

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Sada uzmite još jedan papir za pečenje i obložite unutrašnjost kalupa, kao na slici.

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Trebat će vam još aluminijska folija i dublja tepsija za peći.

Pripremljen kalup ćete umotati u aluminijsku foliju kao na slici.

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Ulijte smjesu u kalup.

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Kalupom dva, tri puta lupite o radnu površinu kako bi mjehurići zraka izašli.

Kalup sa smjesom stavite u dublji lim za pečenje, i ulijte vode otprilike do ispod sredine kalupa.

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Na ovaj način će vam se Souffle cheesecake ravnomjerno peći. Pecite na 170 °c stupnjeva oko 40 minuta. Nakon što je pečen, budite oprezni kada ga vadite iz pećnice zbog vode u kojoj ste ga pekli.Kalup izvadite iz vode i ostavite ga 15 minuta da odmori.

Nakon toga, odstranite kalup, i izvadite cheesecake. Pospite ga sa šećerom u prahu. Džem od kupina, rastopite na parnoj kupelji i prelijte svoj kolač. Možete ga koristiti i kao umak!

FOTO: INSTAGRAM @DALMATIAN_THINGS_WITH_NINA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije