SIP BiH

Zaprimljeno oko 1.000 podnesaka birača izvan BiH

17.08.2018.
u 18:50

Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je da je sinoć u ponoć istekao rok za podnošenje žalbi na Odluku SIP-a kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za 9.136 birača.

Do isteka roka Središnje izborno povjerenstvo BiH je primilo oko 1.000 podnesaka od kojih se mnogi ne mogu tretirati kao žalba, jer se radi o ispravkama adresa u inozemstvu na koje treba biti dostavljen glasački paket.

U pojedinim slučajevima Središnje izborno povjerenstvo BiH će razmatrati uvažavanje žalbi birača, dok u slučajevima gdje nema elemenata za uvažavanje žalbe SIP te žalbe zajedno sa izjašnjenjem dostavlja na odlučivanje Žalbenom odjelu Suda BiH. Do sada je Sudu BiH dostavljena 61 žalba sa izjašnjenjem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

SIP je danas akreditirao promatrače koalicija SDS-Lista (SDS-NDP-NS-SRS) i Srpska demokratska stranka - (SDS-SRSRS-SRS) za promatranje rada Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, priopćeno je iz te institucije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije