Zaposleni u ovom dijelu BiH dobivaju jednokratnu pomoć od 400 maraka

marke
24.09.2023.
u 08:39

Rebalansom proračuna Distrikta Brčko za 2023. godinu u iznosu od 40,5 milijuna KM osigurana su sredstva i za povećanje plaća zaposlenima u javnom sektoru, kao jedna od obveza preuzetih u dogovoru sa Sindikatom Brčko distrikta u vezi s povećanjem plaća zaposlenih u javnoj upravi.

Predsjednik Sindkata Brčko distrikta Igor Babić kaže da se također odnosi i za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u javnoj upravi koji imaju plaću manju od 1.200 KM.

Mi smo dobili informaciju da bi isplata jednokratne novčane pomoći zaposlenima u organima javne uprave trebala početi za najdalje 15 dana u iznosu od 400 maraka čija je osnovna plaća do 1.200 KM odnosno koja ne prelazi neoporezivi dio, kao i pravnim osobama koje je osnovao Distrikt - pojasnio je Babić.

Prema riječima Babića pravo na ovu jednokratnu pomoć imaju i zaposleni u javnim poduzećima.

S tim da će ako poduzeće posluje pozitivno isplatiti jednokatnu pomoć, a ako poduzeća nemaju novčana sredstva bit će isplaćeno iz rebalansa proračuna Distrikta za 2023 godinu - istaknuo je Babić.

Kako je rekao, na popisu se nalazi oko 660 zaposlenih u organima javne uprave koji su ispunili uvjete za isplatu ove pomoći, a što se tiče javnih poduzeća nemaju točan broj.

Vlada Brčko distrikta je tražila od javnih poduzeća da dostave popise sa žiro računima onih koji bi trebali dobiti ovu pomoć i vjerujemo da nitko neće biti izostavljen – naveo je Babić.

Generalni štrajk zaposlenih u javnoj upravi Distrikta počeo je 23. svibnja ove godine a završen je 4. 7. potpisanim Sporazumom o prestanku generalnog štrajka između Vlade Distrikta i brčanskog Sindikata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?