DOBRO JUTRO

Započnite tjedan kvalitetnim doručkom: Pohani kruh s bademima odličan je izbor

shutterstock
17.08.2020.
u 07:41

Ustanite se malo ranije i priuštite sebi ukusan doručak.

Pohani kruh možemo jesti u slanoj i slatkoj varijanti. Ova opcija s bademima i šećerom u prahu zvuči odlično, a kada vam kažemo da vam treba svega 15-ak minuta za pripremu nećete moći odoljeti.

Započnite tjedan ukusnim doručkom!

Sastojci:

100 g badema u listićima 

3 jaja 

250 ml mlijeka 

3 žlice brašna 

Prstohvat soli 

Pola žličice praška za pecivo

Pola žličice ekstrakta badema  

6 tankih kriški kruha

3 žlice suncokretovog ulja 

Šećer u prahu za posipanje 

Priprema:

Tostirajte bademe u listićima pa, kad poprime zlatnu boju, maknite s vatre.  Pladanj ili lim obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, sol i ekstrakt badema.

Umočite kruh s obje strane, pa ga stavite na pripremljeni lim i prebacite u hladnjak na sat vremena.

Zagrijte suncokretovo ulje na tavi. Kruh s jedne strane posipajte bademima pa ga pecite nekoliko minuta sa svake strane.

Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.

Po želji dodajte žlicu meda ili javorovog sirupa i voće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije