ZAGREB

Započeo s radom seminar Obrazovanje i cjeloživotno učenje – Što donosi “novo normalno” vrijeme?

11.06.2021.
u 11:31

U Zagrebu je započeo međunarodni seminar pod naslovom Obrazovanje i cjeloživotno učenje – Što donosi “novo normalno” vrijeme?. Organizator seminara je Hrvatsko kulturno društvo Napredak u partnerstvu s Europskim centrom za radnička pitanja (EZA) čije sjedište je u Njemačkoj i uz financijsku potporu Europske unije. EZA je mreža 70 radničke organizacije iz 29 europskih zemalja a temelji se na principima kršćanskih socijalnih vrijednost.


Na seminaru sudjeluju predstavnici sindikalnih, obrazovnih i drugih institucija iz različitih Europskih zemalja od Italije, Poljske, Austrije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i drugih.

Među sudionicima su, pored domaćina predsjednika HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče, kopredsjedatelj EZA-e Piergiorgio Sciacqua, voditeljica Odjela za obrazovanje odraslih Ministarstva znanosti i obrazovanja Davorka Schmidt, predsjednica Republičkog sindikata zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim financijskim organizacijama Srbije (RS BOFOS) Mare Erdelj, dopredsjednik HKD Napredak prof. dr. Dražen Vikić-Topić, voditelj karijernog savjetovanja na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu Vjeran Bušelić, profesor na Fakultetu Hrvatskih studija i bivši ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Pavo Barišić, predsjednik Sindikata obrazovanja, znanosti i kulture (SONK), Sjeverna Makedonija Jakim Nedelkov, rukovoditelj Odjela za mjere aktivne politike u zapošljavanju u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) Vjekoslav Špoljarić, povjerenik za mlade Nacionalnog povjerenstva Solidarnosti, NSZZ “Solidarność”, Poljska Mateus Szymanski, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever, Socijalna akademija, Slovenija Klemen Gruden, dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka, glavni tajnik mladih, Kršćanske unije sindikata Austrije (FCG-Jugend) Alexander Jansa, koordinatorica Sekcije mladih Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) Ivana Mihajlović i predsjednik udruge “Možemo zajedno” Dejan Nemčić.

Obrazovni sustav i njegova kvaliteta jedan je od osnovnih preduvjeta dobrog i kvalitetnog standarda radnika i radničkih prava ne samo u Hrvatskoj nego u svakoj zemlji. To se posebice odnosi na mlade koji prvi puta stupaju na tržište rada. HKD Napredak organizacijom ovog Međunarodnog seminara upravo želi podsjetiti na taj bitan segment našeg društva, te uz pomoć stručnjaka iz političkog i društvenog života a posebno uz učešće predstavnika radničkih organizacija iz Europske unije i iz okruženja, želimo dati svoj doprinos ovoj temi koja je od velike važnosti za razvoj našega društva u cjelini.

Seminar će se osim danas nastaviti s radom i sutra u subotu 12. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije