Općina Čitluk poziva

Započeo proces izrade strategije razvoja općine od 2018. do 2027.

17.03.2018.
u 08:00

U sklopu aktivnosti vezanih uz izradu strategije integriranog razvoja općine Čitluk, u Čitluku je organiziran sastanak dviju fokusnih skupina - prvi o temi “Turizam i poljoprivreda”, a drugi o temi “Podrška radu socijalno ugroženih skupina”. Uz predstavnike Općine Čitluk, sastanku za turizam i poljoprivredu nazočili su i predstavnici čitlučkih poduzetnika, vinogradara i vinara te turističkih djelatnika, dok su na sastanku fokusne skupine o podršci u radu socijalno ugroženih kategorija, uz općinske čelnike, aktivno sudjelovali i predstavnici Centra za socijalni rad Čitluk, čitlučke udruge “Susret” koja okuplja djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje, Doma za stare i iznemogle “Ivan Pavao II.” iz Vionice, Majčina sela Međugorje, Mama Brotnja, Udruge za pomoć i rehabilitaciju trudnica “Majka Krispina” Međugorje i Humanitarne udruge “Fra Didak Buntić” iz Čerina. Treba istaknuti da su svi sudionici tih sastanaka nazočnima dali cjelokupni pregled stanja u svom radnom okruženju, upoznali ih s problemima s kojima se susreću u radu i djelovanju te predlagali moguća rješenja. Čitlučki poduzetnici, turistički djelatnici i predstavnici spomenutih udruga i organizacija zaključili su kako će moguća rješenja iznesenih problema pretočiti u projektne ideje, koje će izrađivačima buduće strategije integriranog razvoja općine Čitluk zasigurno pomoći pri izradi tog strateškog dokumenta. Sasvim je sigurno da će spomenute projektne ideje, kad budu pripremljene, zacijelo pridonijeti i poboljšanju uvjeta u onim segmentima društva na koje se odnose.

Treba istaknuti da strategiju razvoja za razdoblje od 2018.do 2027. godine Općina Čitluk izrađuje uz podršku Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji je zajednički projekt švicarske vlade i UNDP-ja, a sredstva će biti osigurana do kraja kolovoza ove godine. Općina Čitluk poziva sve zainteresirane građane i udruge da dostave svoje prijedloge projektnih ideja najkasnije do 29. ožujka 2018. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?