Turisti ogorčeni

Zamke ljetovanja u Crnoj Gori: jeftiniji smještaj i hrana, ali sunčanje plaćate

16.06.2016.
u 07:00

Prije nego što se, privučeni nešto nižim cijenama u odnosu na Hrvatsku, odlučite za “savršeno ljetovanje” na cronogorskom primorju, upozoravamo kako iskustva onih koji su tamo ove godine već proveli odmor govore drugačije.

Iskustva turista

Naime, prema pisanju srbijanskih medija, njihovi građani koji su ove godine već posjetili crnogorsku obalu ogorčeni su naplaćivanjem doslovno svega i svačega. Turisti se ove godine žale na to što hoteli na crnogorskom primorju naplaćuju sve, pa čak i korištenje plažnog mobilijara.

“Bila sam gošća jednog hotela. Gdje god sam u svijetu ljetovala, a bila sam u raznim hotelima, gostima je bio omogućen besplatan pristup plaži, i to privatnoj plaži hotela gdje drugi turisti nemaju pristup. U ovom je slučaju privatna plaža bila ograđena improviziranim ogradama, nije se razlikovala od ostatka plaže, osim što je imala ležaljke koje se naplaćuju. Čak i gostima hotela. Nije dopušteno ležati na ručniku, nego isključivo na ležaljkama”, rekla je sugovornica portala Telegraf. Prema njezinim riječima, pojedinim turistima su čak naplaćivali i garažu za automobil, bez obzira na to što svuda u svijetu, ako platite aranžman, podrazumijeva se da imate mjesto za parkiranje. “Izgleda kako se u Crnoj Gori ništa ne podrazumijeva. Ako se podrazumijeva, onda se plaća” kazala je ogorčena žena. Iz crnogorskog “Morskog dobra” podsjetili su kako su se turisti prethodnih sezona najviše žalili na nečistoću u zaleđu kupališta i nepoštovanje članka iz pravilnika o uvjetima, u slučajevima gdje određeni zakupci nisu poštovali oslobađanje jednog dijela kupališta od plažnog mobilijara. “Građani su se žalili na naplatu plažnog mobilijara, odnosno na visoke cijene iznajmljivanja, neosnovanu naplatu parkiranja u zaleđu kupališta i prisutnost skutera i blizinu kojom se kreću, ugrožavajući kupače i ostale na kupalištu”, kazali su iz “Morskog dobra” za Telegraf.

Cijene aranžmana

Ovakva iskustva turista svakako su dobar povod za razmišljanje gdje otići na godišnji odmor i uz to proći jeftino kako ne biste došli u situaciju da na plažama budete prisiljeni platit dnevni najam ležaljke i suncobrana više nego noćenje. I ove godine brojne su povoljne ponude za ljetovanje u Crnoj Gori. Turistički djelatnici potvrđuju kako je zbog terorizma u Turskoj sve manje građana BiH koji se odlučuju tamo ljetovati, a kao zamjenske destinacije uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru ili Hrvatsku. Desetodnevni hotelski smještaj u Makarskoj stoji između 490 u lipnju i 609 KM u kolovozu. Po posebnoj ponudi za 7 dana u Hrvatskoj u Baškoj Vodi potrebno je izdvojiti 364 KM. Za 8 dana u Igalu turisti plaćaju 199 KM, dok je sedmodnevni aranžman u Sutomoru 458 KM. Iz turističkih agencija ističu kako je za ljetovanje u Hrvatskoj za sedam dana polupansiona potrebno izdvojiti od 1000 do 1200 KM, dok je za Crnu Goru cijena za 7 dana polupansiona oko 500 KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije