bez kemikalija

Zalijte biljke s ovim da vam brže narastu - i spasite one uvenule

Dreamstime
30.03.2021.
u 18:13

Voda koja se dobiva miješanjem pretjerano zrelih kora banana sa smeđim šećerom i vodom i potom čekanja nekoliko dana da smjesa  fermentira, naziva se novim 'svetim gralom prirodnog gnojiva'

Sve što vam treba su kore od banana i voda, ali vodite računa da kora bude od jako zrelih banana. Ovo je super prirodan način da potaknute rast biljaka, a pomoći će vam i kod onih koje ste već 'otpisali'.

Ovo jednostavno gnojivo bez ikakvih kemikalija udvostručit će vaše biljke, kažu vlasnici biljaka koji su isprobali trik s 'banana vodom'. Trik je postao vrlo popularan na australskim društvenim mrežama, nakon što je objavljen na Facebook stranici za amaterske vrtlare.

Voda koja se dobiva miješanjem pretjerano zrelih kora banana sa smeđim šećerom i vodom i potom čekanja nekoliko dana da smjesa  fermentira, naziva se novim 'svetim gralom prirodnog gnojiva', piše Daily Mail.

- Vodu dodajte biljkama, a kora kasnije može ići u kompost. Moje biljke su zelene i pune života zbog toga - napisali su oni koji su isprobali trik na biljkama koje su bile uvenule do te mjere da je bilo izgledno kako neće 'preživjeti'.

Razlog zbog kojeg trik djeluje je taj što banana djeluje kao prirodno gnojivo za biljke. One su prepune minerala, kalija, fosfora i kalcija te imaju mnoštvo blagodati za biljke.

- Pomažu kod poboljšanja opće životne snage i života, izgradnje otpornosti na štetočine i bolesti te pri oprašivanju. Fosfor u banani također pomaže u dobrom rastu korijena i izdanaka - napisali su vrtlari, prenosi 24sata.hr

Što se tiče toga koliko često trebate koristiti ovaj prirodni pomagač, ova majka savjetuje svakih nekoliko tjedana. Jednostavno svaki put kada netko pojede bananu, koru stavite u vodu te iskoristite za biljku kojoj je najviše potrebno.

Neki su podijelili i slike svojih biljaka prije i poslije korištenja vode od banana kako bi pokazali nevjerojatan rast.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije