sutra sjednica

Zakoni i revizorska izvješća na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma

20.12.2017.
u 17:46

Više od stotinu točki na dnevnom je redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a osim osam zakona predviđeno je i razmatranje izvješća Ureda za reviziju za 74 državne institucije.

Zastupnici bi trebali dati svoj stav na Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama, kojeg je utvrdilo Vijeća ministara, a predložio Upravni odbor Agencije za osiguranje depozita i njime se želi unaprijediti financijska stabilnost, pojačati transparentnost i izvršiti usklađivanje s direktivama EU.

Na dnevnom redu sjednice je i Izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2016. godinu čiji je podnositelj Predsjedništvo BiH, a zastupnici bi se trebali izjasniti i o izmjenama Zakona o trošarinama u BiH čiji su predlagači zastupnici Nezavisnog bloka.

Predloženi dnevni red sadrži i Izvještaj o financijskoj reviziji izvršenja proračuna bh. institucija BiH za 2016. godinu, Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2016. godinu i pojedinačne revizorske izvještaje za 74 institucije BiH za prošlu godinu.

Ured za reviziju sačinio je ove izvještaje, a za 10 institucija dano je mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje od kojih je osam dobilo mišljenje s rezervom na usklađenost sa zakonima i propisima, dok su dvije u odnosu na financijske izvještaje.

Za 40 institucija revizori su dali pozitivno mišljenje uz skretanje pažnje, a za 23 čisto pozitivno mišljenje, dok se u jednom slučaju Ured za reviziju suzdržao od davanja mišljenja.

Na sjednici će biti govora i o Izvještaju o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma za 2016. godinu, Izvještaju o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH i Informaciji o stanju u oblasti stranih direktnih investicija u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?