Na Jahorini održan prvi sastanak predstavnika tiskanih medija u BiH

Zajedno izgraditi povjerenje među narodima u BiH

25.04.2019.
u 08:30

Prvi zajednički sastanak urednika i predstavnika najvećih dnevnih tiskanih medija u BiH održan je na Jahorini pod okriljem projekta PRO-Budućnost. Tom prilikom Dnevni avaz, Oslobođenje, Nezavisne novine, Dnevni list i Večernji list, dnevne novine iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara, usuglasili su opredjeljenje za suradnju i zajedničko djelovanje na polju izgradnje povjerenja i procesa koji će doprinijeti zbližavanju svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini.

Ovo je prvi u nizu sastanaka koji će, na koncu, rezultirati i usuglašavanjem izjave o zajedničkom djelovanju, a koja će podrazumijevati otvaranje prostora za zajedničko i koordinirano djelovanje, ali i za razumijevanje postojanja različitih povijesnih, političkih i društvenih narativa, koji su danas realnost u BiH.

Cilj navedenog je otvaranje prostora za iskren, širok i svrsishodan dijalog koji će doprinijeti stvaranju stabilnog, mirnog i prosperitetnog društva, a u skladu s postulatima Platforme za mir. Navedeni dokument usvojen je u obama domovima Parlamentarne skupštine BiH i u više od 10 lokalnih parlamenata, a potpisali su ga i vjerski velikodostojnici, veće političke stranke, udruge žrtava rata i nevladine organizacije.

Sastanak i razgovor urednika i predstavnika tiskanih medija, kao dio inkluzivnog pristupa procesima izgradnje povjerenja, dolazi nakon što je USAID-ov projekt PRO-Budućnost, koji provodi CRS s partnerima, potpomogao organizaciju sastanka u Bihaću, na kojem su načelnici i gradonačelnici deset lokalnih zajednica iz svih dijelova BiH iskazali podršku i solidarnost s građanima tog grada koji se suočava s migrantskom krizom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije